MO Haarlemmermeer (Hoofddorp)

RIBW K/AM vertrouwt op de veerkracht van mensen. Dit is de basis van ons werk en het uitgangspunt bij onze professionele ondersteuning aan mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in samenwerking met (naast) betrokkenen, medewerkers ervaringsdeskundigen en netwerkpartners.
Met onze methodiek vitaal versterkend werken, werken we aan een betekenisvol leven voor onze cliënten, zodat zij weer mee kunnen doen in de samenleving. Onze begeleiders zijn specialisten in het doorbreken van patronen en het versterken van de eigen regie van cliënten.





Wij zijn op zoek naar een

Woonbegeleider Maatschappelijke opvang Haarlemmermeer 24-32 uur (24072)


24072

Wat ga jij doen?

Als woonbegeleider voer je de afspraken uit het begeleidingsplan uit en bied je begeleiding op alle aspecten en levensgebieden die daarin benoemd staan. Je hebt een belangrijke signalerende functie en overlegt hierin met de persoonlijk begeleider en het team. Daarnaast bied je gedurende twee jaar ambulante begeleiding aan cliënten die zijn uitgestroomd binnen gemeente Haarlemmermeer. De problematiek van de cliënten is complex en veelzijdig en kan betrekking hebben op alle levensgebieden.

De werkzaamheden bestaan uit:

  • Aanvraag van een uitkering en overige voorzieningen bij de gemeente;
  • Aanvraag schuldsanering/budgettering;
  • Samen met de cliënt bewindvoering regelen;
  • Ondersteunen in de aanvraag voor een zelfstandige woning;
  • Opvangen van gezinnen vanuit uiteenlopende crisissituaties;
  • Cliënten prikkelen en stimuleren tot maatschappelijke participatie;
  • Observeren en signaleren van het gedrag van cliënten, herkennen van patronen en hierop anticiperen;
  • Het signaleren van problematiek bij de kinderen;
  • Activiteiten opzetten en begeleiden ter bevordering van het pedagogisch klimaat;
  • Op de hoogte zijn van ontwikkelingen in het werkveld;
  • Actief bijdragen aan de reflectie en eigen verantwoordelijkheid binnen het team;
  • Interveniëren in crisissituaties.

Collega’s aan het woord

“Godfried: "Geen dag is hetzelfde. Er is altijd wel wat te doen. Ik verveel me nooit. Klusjes, gesprekken, adviezen soms over regels en wetten (Godfried heeft een juridische achtergrond). De kinderen maken het bijzonder. Dat geeft leven en vrolijkheid. Als het een keer wat zwaarder is, geven ze je een oppepper. Verder zijn wij een hecht team samen. “Rignauda (werkt bijna acht jaar bij RIBW K/AM). "Ik doe dat nog steeds met heel veel plezier. Van huis uit ben ik social worker. Ik heb met verschillende groepen gewerkt, onder meer met vluchtelingen, verslaafden, dak- en thuislozen, jonge tienermoeders en Top-600 jongeren.”

Wie zijn wij?

MO Haarlemmermeer is een 24 uurs locatie vlakbij het centrum van Hoofddorp. Het team bestaat uit 8 collega’s die snel kunnen schakelen en altijd een mogelijkheid zien hoe het wèl kan. Kerntaak van de Maatschappelijke Opvang is het bieden van tijdelijk verblijf aan mensen met (psycho)sociale en maatschappelijke problemen die dakloos zijn. Wij bieden maatschappelijke opvang in Beverwijk, Haarlem en Hoofddorp. MO Haarlemmermeer in Hoofddorp biedt begeleiding aan 30 gezinnen met kinderen, waarbij cliënten en bezoekers wisselvallig en onvoorspelbaar gedrag kunnen vertonen. De gemiddelde verblijfstermijn is 1 jaar of langer en veelal daarna is er een vervolg in de vorm van twee jaar ambulante begeleiding.

Wie ben jij?

Je hebt minimaal een op de functiegerichte MBO niveau 4 opleiding afgerond. Je hebt kennis van en minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de GGZ of Maatschappelijke opvang, ervaring met het werken met gezinnen geniet de voorkeur. Tevens kan je zowel zelfstandig als in teamverband werken Qua onregelmatige diensten werken we om het weekend, in overleg en de feestdagen in overleg, zoveel als mogelijk naar wens. Je bent doortastend, denkt oplossingsgericht, beschikt over een flexibele instelling en goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent een fijne collega die actief meedenkt in nieuwe ontwikkelingen.

Wij bieden jou!

Een veelzijdige functie in een gezellig team. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd met de intentie tot een vast dienstverband. We bieden je veel vrijheid als het gaat om de begeleiding van jouw cliënten. Om je hierin zoveel mogelijk ruimte te geven, wordt het team op administratief en organisatorisch gebied ondersteund door een teamondersteuner. Ook is er veel aandacht voor je ontwikkeling en zijn er vele trainingen te volgen die zowel te maken hebben met onze visie Vitaal Verder alsmede binnen ons vakgebied. Er wordt inhoudelijk begeleiding geboden door onze in-house coaches. Je wordt betaald volgens de CAO GGZ, FWG40 (min. € 2.387,- en max. € 3.541,-- bruto per maand, bij 36 uur per week); inschaling is afhankelijk van je ervaring. We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13de maand, de mogelijkheid tot kopen van extra dagen en een fietsenplan. Uiteraard neem je deel in onze pensioenregeling en is er een reiskostenregeling. Voor het uitoefenen van je werk krijg je een Surface (tablet/laptop) en een mobiele telefoon tot je beschikking.

Interesse?

Is werken bij RIBW K/AM een mooie stap in jouw loopbaan en wil je graag aan de slag bij een organisatie waar het leven en welbevinden van de cliënt écht centraal staan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Een dag meelopen behoort ook tot de mogelijkheden. Heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met onze corporate recruiters Angelo Cuerda via 06-40420794 of Marlous Hopman via 06-51967346.

Bijzonderheden

  • Als nieuwe medewerker dien je een verklaring omtrent gedrag (VOG) te verstrekken.
  • In het RIBW K/AM Functiehuis betreft dit een begeleidersfunctie op niveau B.
  • De werving en selectie doet RIBW K/AM zelf, acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Standplaats: Hoofddorp

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Noord-Holland
Nederland

Vacaturetype / functietype:
Contract

Werkuren:
Parttime

Werkdagen:
Wisselende diensten

Sluitingsdatum:
31-12-2024

Startdatum:
27-08-2024

Locatie:
Hoofddorp



Contactpersonen:
Marlous Hopman

Bedrijfspagina:
http://www.ribw-kam.nl