BW plus Toolenburg

Je reageert op de vacature

Woonbegeleider Toolenburg Hoofddorp 32-36 uur (24026)

In het kader van de wet op de privacy hebben we je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken. Door onderstaand privacy-statement te accepteren verleen je toestemming en kun je verder met het invullen van je sollicitatie. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Ons privacybeleid

Privacyreglement: werving en selectie
RIBW K/AM vindt de privacy van haar externe en interne sollicitanten erg belangrijk. Je kunt dan ook erop vertrouwen dat RIBW K/AM. zorgvuldig met je persoonsgegevens omgaat. In dit privacyreglement kun je lezen hoe we hier precies mee omgaan.
Persoonsgegevens
Persoonsgegevens zijn gegevens die, direct of indirect, te herleiden zijn tot jou als persoon. Denk bijvoorbeeld aan je naam, geslacht, geboortedatum, adres, telefoonnummer en emailadres. Maar ook je motivatiebrief, CV en diploma’s. Alles wat met die persoonsgegevens wordt gedaan, zoals het verzamelen, opslaan, raadplegen, verwijderen, wordt ‘verwerken’ genoemd.
Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens?
RIBW K/AM is de (eind)verantwoordelijke voor het verwerken van je persoonsgegevens.
Naam: RIBW K/AM
Adres: Stationsplein 110 2002 CG Haarlem
Telefoonnummer: 088-2148000
Website: https://www.ribw-kam.nl
Mailadres: postbus@ribw-kam.nl
Hoe komen we aan je persoonsgegevens?
RIBW K/AM komt op de volgende manieren aan jouw persoonsgegevens:
• Je verstrekt zelf deze gegevens aan ons;
• Je verstrekt deze gegevens aan ons via een derde. Denk hierbij aan een uitzendbureau of referentie.
• Openbare bronnen zoals zoekmachines en gedeelten van sociale media die niet privé zijn.
• Via sourcing. Denk hierbij aan social media zoals LinkedIn.
Rechtvaardigingsgronden voor de verwerking van je persoonsgegevens
We verwerken je persoonsgegevens alleen op basis van de volgende rechtvaardigingsgronden:
• Om een arbeidsovereenkomst met je aan te gaan en hier uitvoering aan te geven.
• Om onze gerechtvaardigde belangen te behartigen, bijvoorbeeld om jouw geschiktheid als kandidaat te beoordelen. Alleen als we vinden dat onze gerechtvaardigde belangen opwegen tegen jouw privacybelang, verwerken we je persoonsgegevens op basis van deze grondslag. Goed om te weten: je kunt bezwaar maken, zie hiervoor onder kopje rechten en vragen. Als je bezwaar maakt tegen de verwerking op basis van het gerechtvaardigd belang dan wordt de verwerking opnieuw beoordeeld aan de hand van een belangenafweging.
• Als je toestemming hebt gegeven. Dit ziet alleen op het bewaren van jouw persoonsgegevens na afloop van de sollicitatieprocedure ten behoeve van toekomstige (relevante) vacatures. Goed om te weten: je kunt je toestemming altijd eenvoudig weer intrekken. Als je je toestemming intrekt, geldt dat pas vanaf dat moment.
Waarvoor verwerken je persoonsgegevens?
• Om jouw sollicitatie te verwerken. Als je bij ons solliciteert dan ontvangen we jouw persoonsgegevens. Dat kan gaan om je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres. Maar ook om je motivatiebrief, CV en diploma’s. Om je sollicitatie te verwerken worden deze persoonsgegevens opgenomen in onze administratie. Indien je bij ons in dienst komt, dan gebruiken we deze gegevens ook om je indiensttreding te regelen.
• Aanbieden van relevante vacatures. Als je toestemming hebt gegeven om jouw persoonsgegevens na afloop van de sollicitatieprocedure langer te bewaren (maximaal bewaartermijn van 1 jaar), dan kunnen we jou benaderen voor relevante vacatures.
• Met wie wisselen we gegevens uit?
De verstrekte gegevens worden alleen aan derde partijen doorgegeven, indien dit noodzakelijk is voor de verwerking van jouw sollicitatie of indien je ons hiervoor toestemming hebt gegeven. Bij derde partijen kan je bijvoorbeeld denken aan een bureau dat als onderdeel van de sollicitatieprocedure assessments voor ons uitvoert.
Hoe lang bewaren we je persoonsgegevens?
RIBW K/AM bewaart je persoonsgegevens gedurende de sollicitatieprocedure en maximaal vier weken na het vullen van de vacature. Het is mogelijk dat wij toestemming vragen om je op de hoogte te houden van relevante toekomstige vacatures. Deze toestemming geldt dan voor een periode van maximaal 1 jaar.
Als je bij ons in dienst treedt bewaren we je persoonsgegevens zolang je bij ons werkt en maximaal 2 jaar na uittreding. We bewaren je persoonsgegevens alleen zolang dat nodig is voor het doel waarvoor ze oorspronkelijk zijn verzameld of als je ons toestemming hebt gegeven om je persoonsgegevens te bewaren.
Hoe borgen we de privacy?
Privacy staat bij ons hoog in het vaandel. Het zijn jouw data, dus jij bepaalt. We gaan zorgvuldig met je data om.
We hebben een functionaris gegevensbescherming (FG) en Privacy Officers (PO’s). De FG is de interne toezichthouder en het centrale aanspreekpunt voor de organisatie en de Autoriteit Persoonsgegevens. De FG en PO’s zien erop toe dat de privacy wet en regelgeving worden nageleefd. Deze medewerkers zijn aanspreekpunten op het gebied van privacy en geven advies aan verschillende afdelingen, waaronder afdeling HR.
Ook hebben we medewerkers die zich volledig bezighouden met de veiligheid van onze algemene IT-infrastructuur. Al onze medewerkers hebben getekend voor geheimhouding. Alleen medewerkers die dit écht moeten, kunnen je persoonsgegevens inzien en verwerken.
We verwerken niet meer persoonsgegevens dan noodzakelijk. En we doen dit alleen voor de doelen waarvoor we deze gegevens verzameld hebben. We bewaren je persoonsgegevens altijd zo lang als dat moet van de wet. Daarna worden de gegevens verwijderd, tenzij er een goede reden is om ze langer te bewaren. Indien dit het geval is dan wordt, voor het verlopen van de bewaartermijn, contact met je opgenomen om toestemming te vragen om je gegevens langer te bewaren.
Wet- en regelgeving verwerking persoonsgegevens
Voor de bescherming van persoonsgegevens is er wet- en regelgeving vastgesteld. Binnen Europa geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (hierna: ‘AVG’) en in Nederland geldt de Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming. Daarnaast geldt de Telecommunicatiewet voor het versturen van ongevraagde commerciële berichten en het plaatsen van cookies.
Website
Social media
Op onze website staan buttons van social media zoals Linkedin en Twitter. Dit privacyreglement geldt niet voor deze platforms. Het gebruik van deze social media is je eigen verantwoordelijkheid. De buttons van social media op onze site zijn uiteraard onze verantwoordelijkheid.
Veel social media-aanbieders zijn buiten de Europese Economische Ruimte (EER) gevestigd en slaan je persoonsgegevens buiten de EER op. Hierdoor is het mogelijk dat je persoonsgegevens niet op hetzelfde niveau zijn beschermd als binnen de EER. We raden je daarom aan de privacyregels van deze social media altijd goed te lezen vóórdat je er gebruik van maakt. Zo weet je wat er met je gegevens gebeurt. Hieronder kun je de links vinden van de privacyreglementen van LinkedIn en Twitter:
• LinkedIn: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy/
• Twitter: https://twitter.com/privacy?lang=en
Links andere websites
Onze website bevat links naar websites van anderen. Dit reglement geldt niet voor deze externe websites. We proberen externe links altijd actueel te houden en naar de juiste websites te laten verwijzen. We zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites en de manier waarop daar met je persoonsgegevens wordt omgegaan. We adviseren je altijd na te lezen op welke manier deze externe websites met je persoonsgegevens omgaan.
Rechten
Op het moment dat we je persoonsgegevens verwerken, heb je verschillende rechten. Hieronder leggen we uit welke rechten je hebt en wat deze inhouden. De rechten kun je inroepen door een verzoek in te dienen bij onze FG of PO’s, zie voor de contactgegevens onder het kop vragen.
Recht op inzage
Op grond van de AVG kun je ons vragen welke persoonsgegevens we van je verwerken. Binnen 1 maand na je verzoek hoor je of we hieraan kunnen voldoen.
Rectificatie en recht op verwijdering
Als je persoonsgegevens niet kloppen of ze zijn niet volledig dan kun je ons vragen om je gegevens te wijzigen of aan te vullen. Ook kun je ons vragen je persoonsgegevens te verwijderen. Binnen 1 maand na je verzoek hoor je of we hieraan kunnen voldoen en op welke wijze.
Recht op beperking
Je kunt vragen de verwerking van bepaalde persoonsgegevens tijdelijk te beperken. Bijvoorbeeld omdat de gegevens volgens jou niet kloppen. Binnen 1 maand na je verzoek hoor je of we hieraan kunnen voldoen en op welke wijze.
Dataportabiliteit
Je kunt vragen of we bepaalde gegevens aan jou over willen dragen. Binnen 1 maand na je verzoek hoor je of we aan je verzoek kunnen voldoen en op welke wijze.
Bezwaar
Als we de verwerking van je persoonsgegevens baseren op een gerechtvaardigd belang dan kun je hier bezwaar tegen maken. Binnen 1 maand na je verzoek hoor je of we aan je verzoek kunnen voldoen en op welke wijze.
Identificatie
Indien je een verzoek indient bij de functionaris gegevensbescherming of een Privacy Officer dan vragen wij je om bij je verzoek te identificeren. Dit kun je doen door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen of om een afspraak te maken om langs te komen op kantoor. Als je een kopie met je verzoek meestuurt; vergeet dan niet om je BSN nummer en je pasfoto af te schermen! Een handige applicatie hiervoor is de KopieID-app.
Vragen
Mocht je na het lezen van dit reglement nog vragen hebben of wil je meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verwerken? Dan kun je contact opnemen:
Per mail: privacyloket@ribw-kam.nl
Per post: RIBW K/AM
T.a.v. functionaris gegevensbescherming / privacy officer
Stationsplein 110
2002 CG Haarlem
Ook om je rechten in te roepen op het gebied van je persoonsgegevens of klachten kun je ons op deze manier bereiken. Verder heb je op grond van de privacywetgeving het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Hiervoor kun je contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.
Wijziging privacyreglement
We kunnen dit reglement aanpassen als de wet of ons interne beleid wijzigt. We raden je daarom aan om voor de actuele versie ons privacyreglement van werving en selectie op de site te bekijken. Zie hiervoor
https://www.ribw-kam.nl/privacyverklaring

Reeds geregistreerd?